RSJ Private Equity se stal samosprávným fondem

20. Srpen 2013

Praha (22. srpna 2013) - Fond RSJ Private Equity uzavřený investiční fond a. s. k poslednímu červencovému dni ukončil smlouvu o obhospodařování s investiční společností AVANT a završil tím proces, kterým se transformoval na samosprávný fond kvalifikovaných investorů.

Ukončením smlouvy o obhospodařování s dosavadním správcem, investiční společností AVANT, byla dokončena transformace RSJ Private Equity na samosprávný fond. V předchozích měsících ČNB prověřila splnění podmínek pro činnost investičního fondu, které ukládá zákon - schválení vedoucích osob fondu a prověření akcionářů fondu; především původ prostředků vkládaných do fondu, a udělila potřebné souhlasy.

„Samosprávnost je pro nás logickým krokem  ve vývoji a rozvoji fondu, prostřednictvím kterého akcionáři fondu investují finanční prostředky do projektů především v České republice. Společně s růstem aktiv fondu bylo nutné zvýšit flexibilitu při rozhodování o investicích v různých sektorech. Aktuálně investujeme do projektů v oblasti real estate, energetiky, mikrobiologie nebo spoluinvestujeme do začínajících projektů v oblasti IT. S transformací fondu se na naši základní strategii nic nemění - stále se budeme zaměřovat na investice v uvedených sektorech a budeme se zajímat o projekty s inovativním potenciálem“, hodnotí změnu statutu Jan Vyhnálek, ředitel RSJ PE.

Vedoucí osoby fondu - představenstvo společnosti tvoří Jan Vyhnálek, Jiří Divoký a Petr Roupec. Dalším nepostradatelným členem týmu je Lukáš Musil

Společnost AVANT investiční společnost bude nadále fondu poskytovat administrativní služby spojené s jeho činností.