Centrum Pivovar Děčín zvítězilo v soutěži Best of Realty

07. Listopad 2014

Praha, 7. 11. 2014 - Centrum Pivovar Děčín získalo v 16. ročníku soutěže “Nejlepší z realit – Best of Realty“ první místo v kategorii Obchodní centra. Porota ocenila zejména citlivé a zdařilé spojení historické části budov pivovaru z poloviny devatenáctého století s novými moderními prvky architektury.

Centrum Pivovar Děčín přivítalo první návštěvníky v dubnu tohoto roku. Citlivý architektonický koncept rekonstrukce pivovarských budov a jejich doplnění moderními, zejména skleněnými, prvky vzešel ze spolupráce architekta Václava Hlaváčka ze Studio acht a Vojtěcha Ryvoly a Martina Krále, investorů zajišťujících zároveň realizaci projektu. Obyvatelé Děčína a přilehlých oblastí v něm denně navštěvují obchody světových značek i místních obchodníků, restauraci, rychlá občerstvení, kavárnu i cukrárnu. Nechybí ani volnočasové aktivity jako Hopsárium nebo 5D kino.

„Ocenění v soutěži „Nejlepší z realit – Best of Realty" si velice vážíme. Těší nás zejména to, že erudovaná porota ocenila naše splněné přání zachovat unikátní historické budovy pivovaru a jejich citlivou revitalizaci. Takto mohou jako součást města dál sloužit místním obyvatelům a poskytovat nová pracovní místa,“ říká jeden z investorů Vojtěch Ryvola.

S novou funkcí původních budov pivovaru ale nevymizela ani tradice vaření zlatavého moku a v prostorách centra byl zachován minipivovar. V Pivovarské restauraci se od jara vaří oblíbený Kapitán, k němu mohou návštěvníci ochutnat skvělou českou kuchyni. Za zmínku určitě stojí zrekonstruované sály ve sklepení, jejichž klenuté stropy spolu s novým osvětlením vytváří v tomto původně historickém prostoru neopakovatelnou atmosféru. První hosté se o tom mohou přesvědčit už v nadcházející společenské sezóně.

CENTRUM PIVOVAR DĚČÍN

je multifunkční obchodní komplex, rozkládající se na celkové ploše přes 22 000 m2 s 17 500 m2 obchodní plochy, více než 60 obchodními jednotkami a 420 parkovacími místy. V novém vzdušném komplexu je pro návštěvníky připraven pestrý mix obchodů, originální restaurace s vlastním minipivovarem, kavárna, supermarket, síť služeb i svět rodinné zábavy.

Centrum Pivovar Děčín je zasazeno do areálu místního starobylého pivovaru v překrásné části Děčína nazývané Podmokly. Unikátní multifunkční centrum vzniklo citlivým spojením původních historických částí budov pivovaru, o němž první zmínky sahají až k přelomu 17. a 18. století, s novými moderními prvky architektury.

RSJ Private Equity

je fondem spravujícím soukromé investice společníků a partnerů akciové společnosti RSJ. Do portfolia fondu patří investice v nemovitostech v České republice i v zahraničí a účast na inovativních projektech v oblasti energetiky a informačních technologií. Fond spravuje prostředky v investičním objemu kolem 150 miliónů eur.